Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Με μια ρακή και με όραμα

Σήμερα αποχαιρετίσαμε την Διευθύντριά μας στην Εθνική Πινακοθήκη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα. Και εμείς, μαζί με όλη την Ελλάδα, με συγκίνηση και βαθιά αναγνώριση για το έργο της, αφού όλοι γνωρίζαμε, επαΐοντες και μη, πως έδωσε το μέγιστο που μπορούσε για την ανάδειξη της Τέχνης, και δη της Τέχνης της Ελλάδας, από κάθε θέση, με κάθε τρόπο, με κάθε δύναμή της. Και πως ευτύχησε να δει ολοκληρωμένο το μεγάλο όραμά της, της δημιουργίας της νέας, σύγχρονης, πολυδιάστατης Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδας. 

 


Την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στην Εθνική Πινακοθήκη, τον Μάιο του 2014, η κ. Λαμπράκη με υποδέχθηκε κερνώντας με μια ρακή στο γραφείο της. Μου είχε κάνει την τιμή, ενάμιση χρόνο νωρίτερα, να με επιλέξει για την στελέχωση του Διοικητικού-Οικονομικού τμήματος της ΕΠΜΑΣ. Στο ενδιάμεσο, η προηγούμενη υπηρεσία μου δεν μου επέτρεπε την μετακίνηση αυτήν. Όμως εγώ επέμενα για την ανάγκη μου πλέον να βρίσκομαι έμπρακτα στην υπηρεσία του Πολιτισμού.

Γιάννης Σταθόπουλος: Καλωσορίζουμε την Έφη-Ζωγραφιά Γιακουβάκη στη «Νίκη των Πολιτών»

Καλωσορίζουμε την Έφη Γιακουβάκη στη «Νίκη των Πολιτών».   Γιάννης Σταθόπουλος: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε οτι η Εφη-Ζωγραφιά Γιακου...