Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Βιογραφικό


Η Ζωγραφιά – Αναστασία (Έφη) Γιακουβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ραφήνα, κόρη του Θανάση Γιακουβάκη και της Τασούλας Αντωνιάδη. Από παλιά ραφηνιώτικη οικογένεια, με καταγωγή  Τριγλιανή αλλά και από την Κύμη της Εύβοιας. Η οικογένειά της πάντα είχε σταθερή προσήλωση στη στήριξη του τόπου, και στους κοινωνικούς αγώνες, με ενεργή συμμετοχή στα κοινά της πόλης, τους Φορείς, την Κοινότητα. Με έμπνευση αυτήν την παράδοση, τα ενδιαφέροντά της είναι σταθερά κοινωνικά και ανθρωπιστικά.



Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο. Εξειδικεύτηκε στην Συγγραφή Δοκιμίου και εργάστηκε στην Φροντιστηριακή Εκπαίδευση, και στη Ραφήνα. Στη συνέχεια, στελέχωσε τη Διοίκηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.  Η αγάπη της για τον Πολιτισμό την οδήγησε σε αντίστοιχη θέση στην Εθνική Πινακοθήκη, από το 2014 έως σήμερα.

Εξειδίκευσε τον προσανατολισμό της με Μεταπτυχιακό Τίτλο του ΕΜΠ στην Χωροταξία-Πολεοδομία, εμβαθύνοντας περισσότερο στη Διοίκηση και τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό, εστιάζοντας κυρίως στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, το Κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις σύγχρονες στρατηγικές για τους Δήμους μεσαίου μεγέθους. Στη Διπλωματική της Ερευνητική Εργασία "Η δυναμική της Κοινωνίας των Πολιτών στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας ενός Τόπου" υλοποίησε Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού μαζί με τους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου.
Σήμερα, εξελίσσει το ερευνητικό της έργο, σαν μέλος της Ερευνητικής Ομάδας LOCALidY, που αποτελεί τη σύμπραξη τριών Πανεπιστημίων. Συνεχίζει και την πλούσια συγγραφική της δραστηριότητα, με δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε Συνέδρια, διαλέξεις. Συγχρόνως, έχει δική της ραδιοφωνική εκπομπή, συντονίζει και συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς και στη διοργάνωση Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού, σε θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων της.
Όλα αυτά τα χρόνια, έχει σταθερή συμμετοχή στα κοινά και τους κοινωνικούς αγώνες μέσω της συμμετοχής της στο ΔΣ της ανθρωπιστικής οργάνωσης Fair Planet, στην Συμμαχία των Κοινών, καθώς και άλλες Πρωτοβουλίες και Συλλογικότητες.
Με υψηλή τεχνογνωσία, αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς, μαζί με τη «Συμμαχία Δημιουργίας για την Ραφήνα και το Πικέρμι», στηρίζει το όραμα της υλοποίησης ενός βιώσιμου - σύγχρονου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα δώσει προοπτική, και θα κάνει ξανά πρωταγωνιστές την Τοπική Κοινωνία και Οικονομία.

Ο Τόπος μας βρίσκεται σε μεταίχμιο αλλαγών.
Μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα θετικό και αειφόρο αύριο.
Ανατροπή, Συμμετοχή, Προοπτική
Μαζί στη Νέα Εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιάννης Σταθόπουλος: Καλωσορίζουμε την Έφη-Ζωγραφιά Γιακουβάκη στη «Νίκη των Πολιτών»

Καλωσορίζουμε την Έφη Γιακουβάκη στη «Νίκη των Πολιτών».   Γιάννης Σταθόπουλος: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε οτι η Εφη-Ζωγραφιά Γιακου...